Українське ділове мовлення
С початку ДО ПОЧАТКУ  Українське ділове мовлення - розділи УКРАЇНСЬКЕ ДІЛОВЕ МОВЛЕННЯ  Новини НОВИНИ  Календар свят КАЛЕНДАР  Вітання до свята ВІТАННЯ  Листівки і привітання на свята ЛИСТІВКИ  Шпалери на робочий стіл ШПАЛЕРИ  Мої свята СВЯТА У ДОДАТКУ
Ділова моваКалендар 2015Свята на травень31 травня → День Святої Трійці. П’ятидесятниця

31 травня

← 30 травня1 червня →
31 травня, неділя ще 40 яскравих подій дня

День Святої Трійці. П’ятидесятниця

Календарі різних країн: Україна
Дух Святий, за обітницею Спасителя, зійшов на апостолів у вигляді вогненних язиків, на знак того, що Він дав апостолам здатність і силу для проповіді Христового вчення всім народам
Після вознесіння Ісуса Христа настав десятий день: це був п’ятдесятий день після Воскресіння Христового. У євреїв було велике свято П’ятидесятниці в пам’ять Синайського законодавства. Всі апостоли разом з іншими учнями Христовими та іншими віруючими одностайно перебували в одній світлиці в Єрусалимі.
Була третя година дня за єврейським рахунком годин, тобто, по-нашому - дев’ята година ранку. Раптом зчинився шум з неба, ніби буря раптова зірвалася, і переповнила ввесь той дім, де перебували учні Христові. І з’явилися вогненні язики і спочили (зупинилися) по одному на кожному з них. Всі сповнилися Духа Святого і стали славити Бога різними мовами, яких раніше не знали.
Так Дух Святий, за обітницею Спасителя, зійшов на апостолів у вигляді вогненних язиків, на знак того, що Він дав апостолам здатність і силу для проповіді Христового вчення всім народам; зійшов же у вигляді вогню на знак того, що має силу спалювати гріхи й очищати , освячувати й зігрівати душі.
В Єрусалимі в цей час було багато євреїв, які прийшли з різних країн на свято. Апостоли вийшли до них і стали проповідувати на їх рідних мовах воскреслого Христа. Проповідь так подіяла на тих, хто слухав її, що багато хто повірив і стали питати: «Що ж нам робити?» Петро відповів їм: «Покайтеся і хрестіться в ім’я Ісуса Христа на прощення ваших гріхів, тоді і ви отримаєте дар Святого Духа»
Таких, що увірували в Христа і охоче прийняли хрещення, виявилося того дня близько трьох тисяч чоловік. Таким чином, почало будуватися на землі Царство Боже, тобто Церква Христова.
Православні християни в цей день прикрашають будинки і храми зеленими гілочками, квітами.
Звичай цей йде ще від старозавітній Церкви, коли будинки і синагоги прикрашалися зеленню в П’ятидесятницю в пам’ять того, як при Сінайській горі все цвіло і зеленіло в день, коли Мойсей отримував скрижалі закону. Сіонська світлиця, де на апостолів зійшов Святий Дух, у той час, за загальним звичаєм, теж була прикрашена гілками дерев і квітами.
А ще квітучі гілки нагадують нам про те, що під дією благодаті Божої людські душі розцвітають плодами чеснот.
Нагадаємо, що 1 вересня 2023 року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар.
В 2015 році День Святої Трійці. П’ятидесятниця припадає на 31 травня.
День Святої Трійці. П’ятидесятниця в 2024 роціДень Святої Трійці. П’ятидесятниця в 2025 році → Дивитися календарний архів: у 2023-му, 2022-му, 2021-му, 2020-му році.
НОВИНИ - Українське суспільствоНОВИНИ - Українське суспільство

Актуально сьогодні

всі новини разділу
з коментарями
05:57У Польщі спростували чутки про завантаженість портів зерном з України (korrespondent.net)
05:35"Ця війна набагато важливіша": експерт вказав на важливий момент у словах Макрона про війська НАТО (УНІАН)
05:26Сі збирається у Францію, де говоритиме про участь РФ у переговорах - ЗМІ (korrespondent.net)
05:08Військовим медикам значно спростили процес отримання офіцерського звання (УНІАН)
04:58Очільник київського метро давав оточенню тендери на сотні мільйонів - ЗМІ (korrespondent.net)
04:37Глава МЗС Литви прокоментував позицію Європи щодо відправки військових в Україну (УНІАН)
04:27У Сенаті США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ (korrespondent.net)
03:54Американський безпілотник MQ-9 Reaper здійснив аварійну посадку у Польщі (korrespondent.net)
політика політика 
Якщо Вас зацікавив наш проект і у Вас є пропозиції або побажання, які могли б поліпшити його для Вас і нашої аудиторії, напишіть нам. Якщо Ви рекламодавець або готові виступити в якості спонсора цього проекту, будемо раді ознайомитися з Вашими пропозиціями

зворотній зв'язок

повна версія сторінки